2024 Yılı KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödüller
By admin

2024 Yılı KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödüller

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen 2024 Yılı KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu. “Yılın En Çok Satış Yapan Mezun Kobisi Ödülü” ise Yavuzkan Hazel Gıda San. Ltd. Şti.’nin oldu.

KOSGEB tarafından düzenlenen tören, KOSGEB Başkanlık binasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşti.

4 ana kategori ve 7 dalda ödüle layık görülen 39 işletmeye ödüllerini takdim eden Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Kacır, KOSGEB destek programları odağına; girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve küresel rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirtti. Yeni kurguladıkları Girişimcilik Destek Programı ile ülkemizin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma konularına vurgu yaptı.

1933 yılından bu yana Avrupa’nın önemli tedarikçilerine Türk fındığı ihraç eden ve yıllık 35.000 ton işlenmiş ve 20.000 ton naturel fındık üretim kapasitesine sahip olan Yavuzkan Hazel, 2023 yılının en çok fındık ihraç eden firmaları arasında ilk 3 sırada yer aldı. Gerçekleştirdikleri yüksek satış ve yarattıkları istihdam olanakları sayesinde Yılın En Çok Satış Yapan Mezun Kobisi seçilen şirket adına ödülü Mahmut Can Yavuz teslim aldı. 

Yavuzkan Hazel için önemli olanın, bölge ve ülkemiz menfaatleri paralelinde müşterilerine en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirten Yavuz, bu hedeflere ulaşma yolunda bu ödülün de başarılarının bir kanıtı olduğunu vurguladı.

  • No Comments
  • Mayıs 17, 2024